Bedrijfsprofiel

European Tyre Distributors (ETD)

European Tyre Distributors BV (ETD) heeft zich gespecialiseerd in de import van Chinese banden voor de Europese markt, met het sterke LEAO merk als boegbeeld. In de afgelopen 40 jaar hebben wij een omvangrijke expertise opgebouwd in deze branche en hebben wij ons als een betrouwbare partner richting onze klanten en distributeurs laten zien. Ook hebben wij een goede relatie opgebouwd met onze Chinese productiepartner, die wereldwijd een excellente reputatie heeft voor het produceren van hoogwaardige kwaliteitsbanden. Met de jaren hebben wij ons assortiment aanzienlijk uitgebreid en wij bieden nu vele verschillende soorten banden van diverse merken in onder andere de categorieën TBR, AGR, en OTR.

Uw partner in LEAO banden

Wij, bij ETD, zijn vooral trots op ons boegbeeld LEAO. Dit merk wordt geproduceerd in een Chinese fabriek die op het moment in de top 20 voor bandenfabricage staat en het doel heeft om te groeien naar een top 10 positie in de komende 5 jaar. De jaarproductie ligt op dit moment op 37 miljoen banden. Met diverse laboratoria waar bestaande en nieuwe banden continue getest worden, werken zij met het doel de perfecte band te creëren. Ford, GM en Fiat gebruiken al succesvol banden uit deze fabriek, net als vele van onze klanten!

Service

Bij ETD staat de klant nog steeds centraal. We doen wat we beloven, zijn accuraat en leveren de juiste banden zo snel mogelijk. Met 15.000 m² aan opslagruimte in onze magazijnen in Strijen hebben wij vele van de door ons aangeboden banden direct beschikbaar voor onze klanten. Verder helpt onze 40 jaar ervaring ons om onze klanten het beste advies op maat te geven. In het kort kan gezegd worden dat wij bij ETD door onze ervaring op deze markt onze klanten producten kunnen leveren tegen concurrerende prijzen en met een service die ver boven het niveau ligt van de internationale concurrentie.